Сончеви колектори за топла вода


Страна
по страна
Поставете надолен смер
 1. Image label
  Производител: SOLARTUBES

  ID на производот: 20954

  Производ тип: Сончев колектор FT 2-Cu/Al
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solaren Flet kolektor FT 2-Cu/Al.Moze da se montira na ramen ili na kos krov.Visoki perfomansi.Aluminiumska selectivna folija.

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 2
  Моќност [W]: 1,349
 2. Image label
  Производител: SOLARTUBES

  ID на производот: 20951

  Производ тип: Сончев колектор FT 2-Cu/Cu
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solaren Flet kolektor FT 2-Cu/Cu.Moze da se montira na ramen ili na kos krov.Visoki perfomansi.Bakarna selectivna folija.

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 2
  Моќност [W]: 1,356
 3. Image label
  Производител: ZRAK

  ID на производот: 20949

  Производ тип: Сончев колектор SUN PANEL S. 001
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solar collector SUN PANEL S. 001. Mounted on roof, portrait, frameless design, quick mountingе system, flat collector with hollow basin features more power with less weight. EN 12975 Test results, annex to Solar KEYMARK Certificate. - Aperture area (Aa) 1

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 2
  Моќност [W]: 1,398
 4. Image label
  Производител: SONNENKRAFT,AUSTRIA

  ID на производот: 4294

  Производ тип: Соларен колектор SKR500
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Површина 2,57 m2 со димензии 2,079х1,24. Монтирани на покрив, вертикален формат, со дизајн без рамка, супер брз систем за монтажа, рамниот колектор со вдлабната алуминиумска када се карактеризира со поголема моќ со помала тежина. Високо селективен, апсорбирачката работна површина е вакуумски обложена со алиминиум, Лавиринт апсорбер со термичка должина > 21 m, обезбедува подигнување на висока температура и овозможува интерконекција до 12 колектори по ред. Ексклузивен хидрауличен конектор гарантира појачување за брза, без алати за конекција, 3,2 mm соларно сигурносно стакло за дизајн без рамка, прецизно мерење на температурата со интегриран сензор и за сонда (6 mm) во колекторот, идеален за монтирање на покрив и слободни монтажи. Технички податоци: • Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S1277 F • Име: SKR500 • Бруто површина: 2,57 m2 • Апертура површина: 2,26 m2 • Апсорбер површина: 2,29 m2 • Тежина празни: 38 kg • Висина: 2079 mm • Ширина: 1240 mm • Длабочина: 95 mm • Приклучоци: 18 mm обичен бакар • Апсорбер: Алуминиум за цела работна површина на апсорбер,високо селективен вакуум слој, • Лавиринт интерконекција за оптимално само-празнење и одлично однесување при стагнација • Апсорбција: 95 % • Емисија: 5 % • Колектор домување: извлеченa алуминиумска када • Топлинска изолација: 50 mm минерална волна • Колектор застаклување: 3,2 mm зацврстен Соларно сигурносно стакло • max. Работен притисок: 10 bar • Препорачана пропусна моќ: 10 до 35 l/h по m2 • Колектор агол: 15 ° - 75 ° • Фактор на конверзија: 0,82 • Топлински коефициент a1: 3,821 W/m2/K • Топлински коефициент a2: 0,0108 W/m2/K • Верификација: Тестови за квалитет и перформанси според EN-12975, Solar Keymark, Доказ за минимален принос, Тест за влијание од град, статика на прицврстувањето според DIN и EN

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 82
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,550
 5. Image label
  Производител: CAMEL SOLAR

  ID на производот: 4289

  Производ тип: Фул плејт 2.5
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Рамен колектор 2.5

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 80
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,625
 6. Image label
  Производител: VIESSMANN

  ID на производот: 9197

  Производ тип: Соларен колектор Vitosol 100-FM SVKF
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Соларен колектор Vitosol 100-FM. Плочест колектор, тип SVKF. За монтажа на кос кров. Селективниот слој на абсорберот на колекторот Vitosol 100-FM гарантира висока абсорпција на сончевото зрачење. Бакарни цевки со змиест облик обезбедуваат рамномерна потрошувачка на топлина на апсорберот. Куќиштето на колекторот има топлотна изолација која овозможува постојаност на температурата. Viessmann систем за прицврстување е едноставен за монтажа, опремен со компоненти од нерѓосувачки челик и алуминиум, статички испитани и отпорни на корозија - важи за сите Viessmann колектори. Брзо и безбедно приклучување на колекторите благодарејќи на флексибилните приклучоци на ребрастите цевки. Solar Keymark Reg.Nr.: 011-7S2674 F

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 80
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 2
  Моќност [W]: 1,635
 7. Image label
  Производител: SOLARTUBES

  ID на производот: 20955

  Производ тип: Сончев колектор FT 2,5-Cu/Al
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solaren Flet kolektor FT 2,5-Cu/Al.Moze da se montira na ramen ili na kos krov.Visoki perfomansi.Aluminiumska selectivna folija.

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,698
 8. Image label
  Производител: SOLARTUBES

  ID на производот: 20952

  Производ тип: Сончев колектор FT 2,5-Cu/Cu
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solaren Flet kolektor FT 2,5-Cu/Cu.Moze da se montira na ramen ili na kos krov.Visoki perfomansi.Bakarna selectivna folija.

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,707
 9. Image label
  Производител: ZRAK

  ID на производот: 20948

  Производ тип: Сончев колектор SUN PANEL S. 002
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Solar collector SUN PANEL S. 002. Mounted on roof, portrait, frameless design, quick mountingе system, flat collector with hollow basin features more power with less weight. EN 12975 Test results, annex to Solar KEYMARK Certificate - Aperture area (Aa) 2

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 76
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,765
 10. Image label
  Производител: EUROTERM D.O.O.

  ID на производот: 5059

  Производ тип: Сончев колектор ESK 2.5 SB
  icon
  RON 1,00
  You save RON 0 p.a.

  Сончев колектор за топла вода

  Заштеди:

  65 %
  Просечно домаќинство може да заштеди околу 65 % од годишната потрошувачка на енергија за подготовка на топла вода

  Коефициент на ефикасност [%]: 77
  Вид на технологија: Рамни колектори
  Големина на сончевиот колектор [m²]: 3
  Моќност [W]: 1,800
Страна
по страна
Поставете надолен смер