Категорија: Гасни бојлери

ID на производот: 4624

Производ тип: Котел на гас


icon
Во залиха
SKU
mk_VAIL143
RON 1,00
You save RON 0 p.a.

Заштеди

40 %
Просечно домаќинство може да заштеди околу 40 % од годишната потрошувачка на енергија за греење

Технички податоци


Име и тип на производот Котел на гас
Моќност [kW] 11,00
Категорија на сертификатот Гасни бојлери
Технологија на согорување Атмосферски
Гориво GAS
Излез Heat
Коефициент на ефикасност [%] 94
Производител VAILLANT

Критериуми за прифатливост


  • Коефициент на ефикасност за гасни котли >= 90%
Комбинираните ѕидни уреди со гас се идеално решение и за модернизација и за нова градба. Благодарение на компактните димензии, потребно е малку простор за инсталација, и можност за каскадна надградба за греење и подготовка на топла вода. Микропроцесорската технологија овозможува целосно автоматизирано работење. Со комбинирање на овие уреди со соодветен термостат, удобноста на греењето станува уште поголема. Уредите со класичниот оџак (atmoTEC), како и "фасадни" уреди со сопствен систем за проток на воздух (turboTEC) нудат голема флексибилност при изборот на местото на инсталација.