Категорија: Други гасни сијалици

ID на производот: 8977

Производ тип: MASTERC CDM-T70W/942 G12 1CT/12


icon
Во залиха
SKU
mkd_Lighting_PHIL014
RON 1,00
You save RON 0 p.a.

Заштеди

21 %
Просечно домаќинство може да заштеди околу 21 % од годишната потрошувачка на енергија за осветлување

Технички податоци


Име и тип на производот MASTERC CDM-T70W/942 G12 1CT/12
Моќност [W] 70
Категорија на сертификатот Други гасни сијалици
Индекс на репродукција на боја [CRI] 92
Температура на боја [Ra] 4.200
Светлинската ефикасност [Im/W] 86,00
Светлински флукс [lm] 6.300
Производител PHILIPS

Критериуми за прифатливост


  • Светлинската ефикасност на други гасни сијалици >=57 Im/W
Metalhalogena sijalica, 70W, G12